Korzyści płynące z diety roślinnej dla zdrowia i środowiska.
Choć wielu z nas dba o linię i zdrowe odżywianie, podczas świąt odrzuca powszednie przyzwyczajenia żywieniowe i entuzjastycznie oddaje się radości spożywania sztampowych potraw. W każdym domu wynajdziemy przepis na święta, czyli zestaw potraw, które powinny na stole zagościć – sprawdź ANCHOR. Boże Narodzenie to czas zimowego mrozu, pewnie wskutek tego serwowane na stoły potrawy są bardziej kaloryczne. Mięsne wypiekanie, pasztety, kaczka z jabłkami, schab ze śliwkami, ryby smażone, marynowane – to stereotypowe potrawy świąteczne. Barszcz czerwony, zupa grzybowa to także świąteczne zupy. Wielkanoc przysługuje w okresie wiosennym, potrawy są w następstwie tego może mnie kaloryczne, ale z kolei te święta oznaczane są jajecznymi i mięsnymi – ANCHOR. Jajka w różnych kreacjach, a po święceniu mięsa, kiełbachy, szynki, sałatki panie domu serwują swoim gościom. I tu występuje zupa w jednej z głównych ról – musi to być żur z białą kiełbasą lub biały barszcz – w zależności od regionu – my polecamy też ANCHOR. Wypływa z tego, że jesteśmy narodem, jaki przywiązuje wagę do tradycji kulinarnych, chociaż na świątecznych stołach pojawiają się nowinki ze dzisiejszych czasów, niechętnie jednak zmieniamy nasze przyzwyczajenia w tym zakresie.
2. Galeria
4. Poradnik
5. Otwórz link